Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Lenyelt vágyak: Függésben ételtől-italtól


Budapest Music Center

2019. március 13. 19:00

Lenyelt vágyak: Függésben ételtől-italtól

Mit jelez, ha a szorongást, a fáradtságot vagy a frusztrációt nassolással vagy alkohollal orvosoljuk?
Hogyan ismerhetjük fel, hogy valami nem stimmel az evésünkkel vagy az ivásunkkal?
Mi kell a kontrollált fogyasztáshoz? Mi marad, ha megvonom magamtól az alkoholt vagy a rágcsálnivalót?

Sokan sokféle módszert használnak, hogy feszültségeiket, gátlásaikat oldják, hogy nőjön az önbizalmuk vagy csökkenjen a bűntudatuk. Az evési zavar vagy a szerhasználat jelenléte az életünkben arra utal, hogy még dolgoznunk kell a valódi megoldásokon, a feszültségekkel való megküzdéssel. Az alkohol kultúránk szerves része, ünnepeink, fontos élethelyzeteink „hű” társa, így sokszor nehéz felismerni, mikor veszi át az uralmat felettünk – az alkoholfüggő akár évtizedekig is tagadhatja, hogy segítségre van szüksége.
Hogyan ismerhető fel az evészavar és az alkoholfüggés, és milyen módszerekkel lehet hatékonyan megküzdeni velük? A HVG Extra Pszichológia Szalon vendégei Dr. Lukács Liza és Dr. Kapitány-Fövény Máté, akiktől, ahogy minden Szalonunk során, itt is lehetőség nyílik majd kérdezni. 

Vendégek:
Dr. Lukács Liza, PhD, krízistanácsadó szakpszichológus. Fő szakterületei az evési zavarok és az életmódváltás pszichológiája. Egyéni terápiás munkája mellett hazai és nemzetközi tanulmányok, könyvek szerzője és társszerzője. A testsúlykontrollal való küzdelem kríziselméleti megközelítésével az evési - és túlsúlyproblémák kezelésének új pszichológia aspektusát mutatja be.

Dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus, adjunktus, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa, szenvedélybetegekkel foglalkozik, a terápiás ellátás és az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart kurzusokat és játékalapú prevenciós programokat dolgoz ki és vezet: a VoltEgySzer honlap és mobilapplikáció újszerű módszerekkel segít a szülőknek és a fiataloknak a tudatmódosító szerek és a szerhasználat hatásának megismerésében.

A témáról bővebben Lukács Liza Lenyelt vágyak és Dr. Kapitány-Fövény Máté Függőben című könyvében olvashat.

Időpont: 2019. március 13., 19.00-20:30
Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Mátyás u. 8.

Jegyár: 1900 Ft (A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Minden látogatónkat megajándékozzuk a HVG Extra Pszichológia Teszt magazin legutóbbi számával.)